Σύνδεση
Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Παρόντες χρήστες
3 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 3 επισκέπτες Κανένας
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 28, στις Τετ Ιαν 25, 2017 1:10 am
Clock
Ακής Πετριτζίκης - Μελομακάρονα
Σελίδα 1 από 1
Ακής Πετριτζίκης - Μελομακάρονα
Ακής Πετριτζίκης - Μελομακάρονα
Συστατικά
Για το σιρόπι
500 ml νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. μέλι
3 στικ κανέλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
Υλικά - μείγμα 1
400 ml χυμό πορτοκαλιού
400 ml σπορέλαιο
180 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
2-3 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ σόδα
2 πορτοκάλια ξύσμα
Υλικά - μείγμα 2
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν.
Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3 - 4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από το φούρνο.
Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Για τα μελομακάρονα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.
Tip
Προσοχή, η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ δούλεμα γιατί θα βγει το λάδι και δεν θα είναι τραγανά ύστερα!
1 Ώρα | 80 | 3 |
Χρόνος Εκτέλεσης | Μερίδες | Βαθμός Δυσκολίας |
Συστατικά
Για το σιρόπι
500 ml νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. μέλι
3 στικ κανέλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
Υλικά - μείγμα 1
400 ml χυμό πορτοκαλιού
400 ml σπορέλαιο
180 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
2-3 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ σόδα
2 πορτοκάλια ξύσμα
Υλικά - μείγμα 2
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν.
Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3 - 4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από το φούρνο.
Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Για τα μελομακάρονα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.
Tip
Προσοχή, η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ δούλεμα γιατί θα βγει το λάδι και δεν θα είναι τραγανά ύστερα!
Jabedan- Admin
- Αριθμός μηνυμάτων : 5
Points : 121
Reputation : 4
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2012
Ηλικία : 40
Τόπος : Ελλαδάρα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Δευ Μάης 21, 2018 9:24 pm από panosol
» ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!
Σαβ Απρ 07, 2018 11:26 am από panosol
» Εφυγε από τη ζωή ο Τζίμης Πανούσης
Σαβ Ιαν 13, 2018 6:14 pm από panosol
» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!
Δευ Ιαν 01, 2018 10:46 am από panosol
» This day in music
Κυρ Δεκ 31, 2017 9:19 am από panosol
» Astronomy Picture of the Day
Κυρ Δεκ 31, 2017 9:18 am από panosol
» Τις καλύτερες ευχές μου για Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλους!!
Δευ Δεκ 25, 2017 10:32 am από panosol
» ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Σαβ Οκτ 28, 2017 10:17 am από panosol
» ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Σαβ Οκτ 28, 2017 10:14 am από panosol
» Το τελευταίο αντίο στη Ζωή Λάσκαρη
Τρι Αυγ 22, 2017 7:20 pm από panosol
» 19 Μαΐου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Παρ Μάης 19, 2017 8:14 pm από panosol
» Kαλό σου ταξίδι!!
Παρ Απρ 21, 2017 8:13 pm από panosol
» ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!
Κυρ Απρ 16, 2017 8:24 pm από panosol
» ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
Κυρ Απρ 09, 2017 7:23 pm από panosol
» ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
Σαβ Απρ 01, 2017 8:59 pm από panosol
» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Σαβ Μαρ 25, 2017 7:50 pm από panosol
» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Σαβ Μαρ 25, 2017 7:47 pm από panosol
» R.I.P. Chuck Berry
Δευ Μαρ 20, 2017 9:59 pm από panosol
» 8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Τετ Μαρ 08, 2017 7:46 pm από panosol
» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!
Δευ Φεβ 27, 2017 7:22 pm από panosol