Σύνδεση
Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Παρόντες χρήστες
2 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 2 επισκέπτες Κανένας
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 28, στις Τετ Ιαν 25, 2017 1:10 am
Clock
Τζιν και Τόνικ: Μοριακά κοκτέιλ - Η νέα μόδα και στην Αθήνα
Σελίδα 1 από 1
Τζιν και Τόνικ: Μοριακά κοκτέιλ - Η νέα μόδα και στην Αθήνα
Molecular mixology στην Αθήνα; Πρέπει να πάµε. «Μα τι pretentious µπούρδες είναι αυτές!» ήταν η αυθόρµητη απάντηση ενός φίλου όταν ανακοινώσαµε την πρόθεσή µας να επισκεφθούµε το MoMix (Κελεού 1-5, Γκάζι), το οποίο διαφηµίζεται ως το πρώτο µπαρ µε µοριακά κοκτέιλ στην πόλη.
Αν και πολύ φρέσκο, µια και άνοιξε τον περασµένο Νοέµβριο (ή ίσως και ακριβώς γι’ αυτό) το µπαρ ήταν γεµάτο, και ακόµη η ώρα δεν ήταν καλά καλά δέκα. Αν και industrial, το ντεκόρ κάθε άλλο παρά ψυχρό ήταν. Η δε µπάρα του mixologist, Αρη Χατζηαντωνίου, µε τους δοκιµαστικούς σωλήνες γεµάτους χρωµατιστά υγρά ως φόντο, έδινε κάτι περισσότερο από έναν ξεχωριστό τόνο.
Γρήγορα αφοσιωθήκαµε στη µελέτη του καταλόγου. Το πρώτο πράγµα που θα πρέπει να ξέρετε αν θελήσετε να γευθείτε ένα µοριακό ποτό, είναι ότι αυτό δεν θα γίνει απαραίτητα πίνοντάς το. Από τις πρώτες entrées στο µενού είναι τα κοκτέιλ σε πιάτο (€10). Τρώγονται µε το κουταλάκι και παραπέµπουν σε κλασικές γλυκές αξίες: Crème de caramel, Lemon Pie και Cheesecake. Η Τόνικ, όµως, η οποία λόγω ιδιοσυγκρασίας έχει µια αδυναµία στις φυσαλίδες, κόλλησε µε τα σφηνάκια-bubbles (€4) και, ως σωστό δίδυµο, η Τζιν την ακολούθησε. Οι φούσκες ήρθαν σε πορσελάνινα κουταλάκια. Της Τζιν ήταν αχνοκίτρινες και περιείχαν λικέρ µαστίχας µε πάστα λεµονιού, της Τόνικ ήταν πράσινες, µε λικέρ νεράντζι και σος από µάνγκο. Η αίσθηση ήταν πράγµατι ασυνήθιστη: έσκασαν στο στόµα µας γεµίζοντάς το γεύσεις.
Αν και έντονη, η απόλαυση αυτή ήταν στιγµιαία, γι’ αυτό και στη συνέχεια περάσαµε σε κάτι πιο χορταστικό – σε ποτήρι. Η Τζιν προσανατολίστηκε προς τα Wine & Fizzy wine cocktails (€8-€8,50) διαλέγοντας ένα Αperol’s Trend µε Moscato d’Asti, τίλιο και εσπεριδοειδή, ενώ η Τόνικ επέµεινε µοριακά µε ένα από τα Molecular Highlights (€8,50-€10), το Hugo’s Brunch, µε εκχυλίσµατα από παλαιωµένο ρούµι, µάνγκο, πορτοκάλι, βανίλια και χαβιάρι από λικέρ πεπόνι. Ο «τραβάτε µε κι ας κλαίω» φίλος µας, που τελικά ήρθε µαζί, αµφιταλαντεύτηκε ανάµεσα σε ένα Custom κοκτέιλ, που ο mixologist θα έφτιαχνε µε βάση τις προτιµήσεις του (€9), και στα All Time Classics (€8,50). Τελικά, ακολούθησε την τολµηρή, όσο και συντηρητική, σολοµώντεια λύση, µε ένα Porn Star Martini από τα MoMix Senses (€9): είχε βότκα, φρούτα του πάθους, βανίλια και ξηρό πάγο και, όταν έφθασε, σπινθηροβολούσε ολόκληρο!
Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του, το κοκτέιλ του άρεσε, όπως και σε εµάς τα δικά µας. Και τα απολαύσαµε και οι τρεις ως την τελευταία σταγόνα, υπό τους ήχους soul-funk-jazz-latin µουσικής, µε πολλές απρόσµενες διασκευές γνωστών ροκ κοµµατιών.
Συµπέρασµα: Οπως και η µοριακή κουζίνα, έτσι και η molecular mixology µπορεί να είναι ιδιαιτέρως εύγευστη, αλλά µόνο όταν έχεις διάθεση για πειραµατισµούς. Οπως το comfort food είναι η κουζίνα της µαµάς σου, έτσι και το comfort drink είναι το παλιό, απλό ποτό.
πηγη: eirinika.gr
Αν και πολύ φρέσκο, µια και άνοιξε τον περασµένο Νοέµβριο (ή ίσως και ακριβώς γι’ αυτό) το µπαρ ήταν γεµάτο, και ακόµη η ώρα δεν ήταν καλά καλά δέκα. Αν και industrial, το ντεκόρ κάθε άλλο παρά ψυχρό ήταν. Η δε µπάρα του mixologist, Αρη Χατζηαντωνίου, µε τους δοκιµαστικούς σωλήνες γεµάτους χρωµατιστά υγρά ως φόντο, έδινε κάτι περισσότερο από έναν ξεχωριστό τόνο.
Ποτά στο πιάτο
Γρήγορα αφοσιωθήκαµε στη µελέτη του καταλόγου. Το πρώτο πράγµα που θα πρέπει να ξέρετε αν θελήσετε να γευθείτε ένα µοριακό ποτό, είναι ότι αυτό δεν θα γίνει απαραίτητα πίνοντάς το. Από τις πρώτες entrées στο µενού είναι τα κοκτέιλ σε πιάτο (€10). Τρώγονται µε το κουταλάκι και παραπέµπουν σε κλασικές γλυκές αξίες: Crème de caramel, Lemon Pie και Cheesecake. Η Τόνικ, όµως, η οποία λόγω ιδιοσυγκρασίας έχει µια αδυναµία στις φυσαλίδες, κόλλησε µε τα σφηνάκια-bubbles (€4) και, ως σωστό δίδυµο, η Τζιν την ακολούθησε. Οι φούσκες ήρθαν σε πορσελάνινα κουταλάκια. Της Τζιν ήταν αχνοκίτρινες και περιείχαν λικέρ µαστίχας µε πάστα λεµονιού, της Τόνικ ήταν πράσινες, µε λικέρ νεράντζι και σος από µάνγκο. Η αίσθηση ήταν πράγµατι ασυνήθιστη: έσκασαν στο στόµα µας γεµίζοντάς το γεύσεις.
Νέοι ορίζοντες
Αν και έντονη, η απόλαυση αυτή ήταν στιγµιαία, γι’ αυτό και στη συνέχεια περάσαµε σε κάτι πιο χορταστικό – σε ποτήρι. Η Τζιν προσανατολίστηκε προς τα Wine & Fizzy wine cocktails (€8-€8,50) διαλέγοντας ένα Αperol’s Trend µε Moscato d’Asti, τίλιο και εσπεριδοειδή, ενώ η Τόνικ επέµεινε µοριακά µε ένα από τα Molecular Highlights (€8,50-€10), το Hugo’s Brunch, µε εκχυλίσµατα από παλαιωµένο ρούµι, µάνγκο, πορτοκάλι, βανίλια και χαβιάρι από λικέρ πεπόνι. Ο «τραβάτε µε κι ας κλαίω» φίλος µας, που τελικά ήρθε µαζί, αµφιταλαντεύτηκε ανάµεσα σε ένα Custom κοκτέιλ, που ο mixologist θα έφτιαχνε µε βάση τις προτιµήσεις του (€9), και στα All Time Classics (€8,50). Τελικά, ακολούθησε την τολµηρή, όσο και συντηρητική, σολοµώντεια λύση, µε ένα Porn Star Martini από τα MoMix Senses (€9): είχε βότκα, φρούτα του πάθους, βανίλια και ξηρό πάγο και, όταν έφθασε, σπινθηροβολούσε ολόκληρο!
Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του, το κοκτέιλ του άρεσε, όπως και σε εµάς τα δικά µας. Και τα απολαύσαµε και οι τρεις ως την τελευταία σταγόνα, υπό τους ήχους soul-funk-jazz-latin µουσικής, µε πολλές απρόσµενες διασκευές γνωστών ροκ κοµµατιών.
Συµπέρασµα: Οπως και η µοριακή κουζίνα, έτσι και η molecular mixology µπορεί να είναι ιδιαιτέρως εύγευστη, αλλά µόνο όταν έχεις διάθεση για πειραµατισµούς. Οπως το comfort food είναι η κουζίνα της µαµάς σου, έτσι και το comfort drink είναι το παλιό, απλό ποτό.
πηγη: eirinika.gr
VIKI2011- Admin
- Αριθμός μηνυμάτων : 353
Points : 1057
Reputation : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 15/06/2012
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Δευ Μάης 21, 2018 9:24 pm από panosol
» ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!
Σαβ Απρ 07, 2018 11:26 am από panosol
» Εφυγε από τη ζωή ο Τζίμης Πανούσης
Σαβ Ιαν 13, 2018 6:14 pm από panosol
» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!
Δευ Ιαν 01, 2018 10:46 am από panosol
» This day in music
Κυρ Δεκ 31, 2017 9:19 am από panosol
» Astronomy Picture of the Day
Κυρ Δεκ 31, 2017 9:18 am από panosol
» Τις καλύτερες ευχές μου για Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλους!!
Δευ Δεκ 25, 2017 10:32 am από panosol
» ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Σαβ Οκτ 28, 2017 10:17 am από panosol
» ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Σαβ Οκτ 28, 2017 10:14 am από panosol
» Το τελευταίο αντίο στη Ζωή Λάσκαρη
Τρι Αυγ 22, 2017 7:20 pm από panosol
» 19 Μαΐου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Παρ Μάης 19, 2017 8:14 pm από panosol
» Kαλό σου ταξίδι!!
Παρ Απρ 21, 2017 8:13 pm από panosol
» ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!
Κυρ Απρ 16, 2017 8:24 pm από panosol
» ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
Κυρ Απρ 09, 2017 7:23 pm από panosol
» ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
Σαβ Απρ 01, 2017 8:59 pm από panosol
» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Σαβ Μαρ 25, 2017 7:50 pm από panosol
» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Σαβ Μαρ 25, 2017 7:47 pm από panosol
» R.I.P. Chuck Berry
Δευ Μαρ 20, 2017 9:59 pm από panosol
» 8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Τετ Μαρ 08, 2017 7:46 pm από panosol
» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!
Δευ Φεβ 27, 2017 7:22 pm από panosol