KOYRSAROS35
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕ ΕΓΡΑΦΗ ΕΔΩ
ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑ !!!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

KOYRSAROS35
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕ ΕΓΡΑΦΗ ΕΔΩ
ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑ !!!
KOYRSAROS35
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.



Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
» Έφυγε ο Χάρρυ Κλυνν
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΔευ Μάης 21, 2018 9:24 pm από panosol

» ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΣαβ Απρ 07, 2018 11:26 am από panosol

» Εφυγε από τη ζωή ο Τζίμης Πανούσης
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΣαβ Ιαν 13, 2018 6:14 pm από panosol

» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΔευ Ιαν 01, 2018 10:46 am από panosol

» This day in music
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΚυρ Δεκ 31, 2017 9:19 am από panosol

» Astronomy Picture of the Day
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΚυρ Δεκ 31, 2017 9:18 am από panosol

» Τις καλύτερες ευχές μου για Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλους!!
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΔευ Δεκ 25, 2017 10:32 am από panosol

» ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΣαβ Οκτ 28, 2017 10:17 am από panosol

» ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΣαβ Οκτ 28, 2017 10:14 am από panosol

» Το τελευταίο αντίο στη Ζωή Λάσκαρη
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΤρι Αυγ 22, 2017 7:20 pm από panosol

» 19 Μαΐου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΠαρ Μάης 19, 2017 8:14 pm από panosol

» Kαλό σου ταξίδι!!
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΠαρ Απρ 21, 2017 8:13 pm από panosol

» ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΚυρ Απρ 16, 2017 8:24 pm από panosol

» ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΚυρ Απρ 09, 2017 7:23 pm από panosol

» ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΣαβ Απρ 01, 2017 8:59 pm από panosol

» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΣαβ Μαρ 25, 2017 7:50 pm από panosol

» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΣαβ Μαρ 25, 2017 7:47 pm από panosol

» R.I.P. Chuck Berry
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΔευ Μαρ 20, 2017 9:59 pm από panosol

» 8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΤετ Μαρ 08, 2017 7:46 pm από panosol

» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!
Κοκτέιλ στην ομίχλη  Icon_minitimeΔευ Φεβ 27, 2017 7:22 pm από panosol

Παρόντες χρήστες
1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 28, στις Τετ Ιαν 25, 2017 1:10 am











Merry Christmas
Ο Καιρός Σήμερα
ΚΩΔΙΚΑΣ BY VIKI

xxx
Clock

Κοκτέιλ στην ομίχλη

2 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Κοκτέιλ στην ομίχλη  Empty Κοκτέιλ στην ομίχλη

Δημοσίευση  VIKI2011 Τετ Απρ 23, 2014 6:27 pm

Η νέα γενιά κοκτέιλ δεν ασχολείται μόνο με τη γεύση. Το σύγχρονο mixology θέλει διαδραστικά κοκτέιλ που χάνονται μέσα στην ομίχλη, σοκάρουν με τα συνοδευτικά τους κι εμφανίζονται αφρίζοντας. Μοριακά κοκτέιλ ή η έκτη αίσθηση στο χώρο του μπαρ;


Κοκτέιλ στην ομίχλη  1

Δίπλα στο μπαρ, καθισμένη σε ένα stool στο «Imperial New Delhi Hotel», παρατηρώ τον ­Άγγλο mixologist Τhomas Aske να μεταφέρει με επιδέξιο τρόπο το αναμμένο Blue Label Blazer από το ένα ποτήρι στο άλλο, ενώ οι φλόγες δημιουργούν μια εντυπωσιακή­ πύρινη γέφυρα! Βρίσκομαι εδώ για τον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού cocktail World Class της Diageo. Δίπλα στο cocktail τοποθετεί ξηρό πάγο σε ένα quaiche (παραδοσιακό σκοτσέζικο μεταλλικό ποτήρι με χερούλια στα πλάγια). Χύνει σε αυτό ένα υγρό από μέλι και σέρι δημιουργώντας –κυριολεκτικά– ομίχλη. Με μια γουλιά από το cocktail με κατακλύζουν αρώματα από σανταλόξυλο, ενώ η ομίχλη και οι μυρωδιές της με ταξιδεύουν κατευθείαν στα αποστακτήρια της Σκοτίας­. Λίγο νωρίτερα δοκίμασα μια εντυπωσιακή Margarita συνοδεία ρέγκας τουρσί με αφρό από μεσκάλ. Μυρωδιά, γεύση, όραση, αφή, ήχος, μνήμη: αυτές­ είναι οι «αισθήσεις» στις οποίες απευθύνεται η νέα γενιά cocktail. Και δεν είναι πέντε, αλλά έξι! Γιατί όταν δοκιμάσεις κάτι τέτοιο δεν το ξεχνάς... Τα λεγόμενα multisensory (διαδραστικά θα τα λέγαμε εμείς) cocktails είναι η οργανωμένη απάντηση του ποτού στη μοριακή κουζίνα. Οι σύγχρονοι μπάρμαν έχουν μελετήσει τις texturas του Ferran Adria (οι διαφορετικές υφές που πετυχαίνει με τα υλικά) και τις έχουν μεταφέρει στο μπαρ. Ο Thomas Aske, ο οποίος πριν από δύο χρόνια ίδρυσε στο Λονδίνο τη Fluid Movement, μια εταιρεία consulting με συνεργασίες σε όλο τον κόσμο, μου εξηγεί ότι συχνά παίρνεις ένα κλασικό ποτό και το κάνεις διαδραστικό. «Ας πούμε, τοποθετούμε σε ένα Martini με λεμόνι ένα μπαλόνι­ φουσκωμένο με ήλιο και εσάνς λεμονιού μέσα του και το αφήνουμε να ξεφουσκώσει μέσα στο ποτήρι την ώρα που αυτό βρίσκεται μπροστά σας». Ο Aske διαφωνεί με τον όρο «μοριακό cocktail»: «Υπάρχουν πολλές πιο δόκιμες λέξεις τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος. Όπως, για παράδειγμα, σκεπτόμενο, διαδραστικό, πρωτοποριακό, εμπνευσμένο...» Έτσι, σε ένα από τα μπαρ του στο Λονδίνο, το «Purl», σερβίρει Sazerac μέσα σε χιόνι ή σε αφρό από αψέντι. Στο «Whistling Shop», το δεύτερο μπαρ που δια­τηρεί με τον συνεργάτη του Tristan Stephenson, η παρασκευή των cocktails είναι πιο θεατρική. Εκεί χρησιμοποιούν περιστροφικό εξατμιστήρα για να συμπυκνώσουν τα αλκοολούχα, ενώ υπάρχει και ανοιχτό εργαστήριο όπου παρασκευάζουν οι ίδιοι τα ­λικέρ τους. Στην άλλη άκρη της υδρογείου τώρα, στη Σιγκαπούρη, ο Antonio Lai κάνει το ίδιο πράγμα στο «Angel Share Bar». Παθιασμένος με τη multisensory mixology, σερβίρει εντυπωσιακά ακόμη κι ένα απλό Chivas με Coca. «Βλέπεις τον καπνό, τον μυρίζεις και στη συνέχεια γεύεσαι το ποτό με τα έντονα­ στοιχεία του βαρελιού στο ουίσκι», μου λέει. Παρεμπιπτόντως, μόλις­ πριν από δύο μήνες κυκλοφόρησε­ και το πρώτο του βιβλίο στα αγγλικά με τον τίτλο «Multisensory Mixology». Τρελαμένος με τις μορια­κές τεχνικές, μελετάει βιβλία γαστρονομίας για να παίρνει ιδέες για τα cocktails του, ωστόσο υποστηρίζει και αυτός ότι ο όρος «multisensory mixology» αποδίδει σαφώς καλύτερα αυτό που κάνει. Σύμφωνα με τα λόγια του, «η multisensory mixology είναι μια σημαντική, ανερχόμενη τάση, κάτι πολύ παραπάνω από σφαιροποιήσεις και αφρούς. Θέλει προσοχή στη λεπτομέρεια και στις ισορροπίες. Ελάχιστοι μπορούν να το κάνουν σωστά σε όλο τον κόσμο. Η Αγγλία είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος αυτήν τη στιγμή». Απλός εντυπωσιασμός ή ουσία; Ένα έχω να πω: μέσα στον τόσο πολυδιάστατο κόσμο όπου ζούμε όλα χωράνε. Κι ένα κλασικό Extra Dry Martini, κι ένα εντυπωσιακό French Pinnacle Fizz με ρώγες από Μοσχάτο, οι οποίες τοποθετούνται με σόδα σε κάνιστρα όπου διοχετεύεται διοξείδιο του άνθρακα για 24 ώρες!

πηγη: umami.gr


 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 Κοκτέιλ στην ομίχλη  851832346 
VIKI2011
VIKI2011
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 353
Points : 1057
Reputation : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 15/06/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Κοκτέιλ στην ομίχλη  Empty Απ: Κοκτέιλ στην ομίχλη

Δημοσίευση  Admin Πεμ Απρ 24, 2014 9:43 pm

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 185
Points : 524
Reputation : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 15/06/2012

https://koyrsaros35.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης